Iftar with daus's family.

Assalamualaikum,

Yes this is the last row of weeks in Ramadhan. Firstly, I'm glad dapat berpuasa lagi this year. The second thing I'm not glad, girls problem. (pst kena ganti puasa seminggu.)😭

Alhamdulillah,

10 hari terakhir ni amik peluang berbuka dengan family daus. Lepas banyak kali ajak datang Sac, this ramadhan Allah permudahkan.

Sabtu petang gerak balik dapat tiket pukul 2. Jarang naik ktm so ya it's ok to wait more than 30 minutes.

Bila sampai, the awkward part is I don't have any topic to talk about. Cause literally I didn't know anything about the house, the family's background etc. If I ever know, I will bring the topic on. So smiling is the only productive key! πŸ˜…

Daus has a one big family. 10-12 people (but mine is bigger haha) Kak Zaty is the oldest and she's pregnant! Alhamdulillah babygirl dah selamat lahir! Tiba-tiba rasa nak makan nasi minyak kak nana pulakk πŸ˜‹

(Qistina Batrisya 😍)

Lauk berbuka is a request from daus, nak rendang daging. Tepung pelita, murtabak. Ayah offer makanan sebab lauk jauh dari I & dia hulurkan makanan. πŸ˜‚ Makin bertambah segan lah saya.

Ya yaa kita ada makan kek. Aqil belated birthday's cake. #aqilturns3. πŸŽ‚πŸŽ‰ Kek Indulgence pulak ha daus kata takyah dah belanja dia hehe 😝😝



So the next day after zohor balik lah kita ke melaka. Balik awal sebab nak quiz, at last bersidai kat padang Dp till late night. πŸ˜‚Sebab ada berbuka ramai-ramai plus celebrate birthday deen sekali😊

Nak gunting rambut kedai gunting tutup! Hahahah. Lepastu buat hal tepi river tu, kalau purse jatuh. Memang suruh dia selam amik. Dalah ketawa sorang sorang πŸ˜‚πŸ˜‚ Ei

Masa nak tunggu balik tu, berbual lah duduk padang. Weh daus! I rindu part ni πŸ˜‚πŸ˜‚ you gelak sampai sakit perut hahaha motif I nak sumbat straw masuk hidung you. 3 kali try tak dapat gak 😀 Dia gelak lebih lebih mcm org gilaa nasib sayang haih😍

Alhamdulillah it was all good for a day. Thank Allah for His blessing


Comments

Popular Posts