Lil getaway.

15 April- 17 April 2017

What a short vacay! With these lovely people. Double date lah gitu eh.🙈 We have planned to go for a vacation time bulan 2. Awal bulan. Alhamdulillah jadi jugak akhirnya. Happy sgt! Bukan senang nak pergi jauh2 dengan dorang, but when I have someone I trust then everything is on! 😉

Part 1- A Famosa Waterpark


My first expectation memang I ok je *acah tapi bila sampai......
Excited ada, gemuruh ada. First masuk dah tak balance haha last mandi kolam bila pulak 😅 Memang time tu I takleh cover sah muka lantak situ janji I tak tenggelam. Yes abiy I gantung kuat2 dekat dia. How could he laughed at me!? 😩

Time naik yang duduk berempat tu the first thing I thought was "ah I wanna sit on abiy! no matter what.." but then terpaksalah pegang kuat2 jugak. Takda choice 😭 Sayang, jantung I memang dah gugur part jatuh dari atas tu.😭😭 I swear I won't go play that part anymore!

Then naik yang gelung2 tu.Hahahaha this part the best cs bila ingat je mesti muka sarah keluar dulu. I just can't lah 😂 This one I can't move on 😂😂😂 tertendang sarah hahaha bongoklah. Part lemaskan dia lagilah takleh handle! Hahahahah apahal eh kejam gila I pergi tenggelam kan pala otak dia sampai tercabut tudung HAHAHA😂😂😂😂 gosh! I'm so bad! I was panicked. Sian sarah mangsa keadaan 😂😂


Part 2- Fraser Hill


 

Moving to Fraser Hill at late hour so that makes we all arrived at night and the roads r kinda scary too. I kat belakang duk recite Surah. Any surah I hafal lenjan je baca. I pray everything is ok. Thank God it went well. Alhamdulillah 🙏 Bila masing2 dah barai nak cari hotel punya lah susah. Ended up we stay at Shahzan Inn, the one sarah & I thought was expensive sebab tengok trivago. But who knows right at last situ jugak tempat kami beradu. Alhamdulillah it went well also. Esoknya we decided to go for a waterfall. Takda luck bila pusing2 cari tak jumpa hm. So we continued our next destination...

Part 3- Genting Highlands

 

Ok this is the part where I langsung tak tahu. Alih2 dengar they said about genting. I'm passenger so up to driver nak bawak kita ke mana ye dak 🙈 It was fun! I haven't go that far. Paling2 pun cameron lah. We go to Sky Avenue Mall and eat Hot & Rolls santai je. (I'm gonna miss this)


Part 4- Berjaya Hills Bukit Tinggi.

 

This is actually the real place where we decided to go at the very first place haha! Alhamdulillah also we entered there without paying anything. Maybe sebab dah malam kot. 💸 I enjoy the view so so so much. If ada chance and rezeki lagi, I'd love to be there again.

Part 5- IOI Citymall PJ

Tak sangka dpt jejak jugak mall ni. 😅 The one yang selalu org duk megah kan and I was told that this mall is the biggest and famous dekat PJ. I don't know lah, I bukan org sana. Late movie at 23:30 Fast 8. It was awesome! I tak lelap 🙈 Then driver kita baik hati bawak pusing keyyel. Hehe

Dah habis semua I terlelap kat seat belakang. Satu apa tak sedar. Dorang ada high speed pun I seriously tak sedar. Sampailah dah masuk area Ayer Keroh, Melaka baru I terjaga. Tengok semua dah terlelap. Kesian driver kita tahan mengantuk sorang2 😰

Whatever it is, I'm superbly happy and enjoying everything with our short vacay. Alhamdulillah Allah permudahkan rancangan short getaway kita ni. Insha Allah ada rezeki, ada money kita terbang ke pulau ke pantai ke boleh? 🌊🌴 Hehe I love you gais 👫👫💖 

Comments

Popular Posts