Lil getaway.

15 April- 17 April 2017

What a short vacay! With these lovely people. Double date lah gitu eh.🙈 We have planned to go for a vacation time bulan 2. Awal bulan. Alhamdulillah jadi jugak akhirnya. Happy sgt! Bukan senang nak pergi jauh2 dengan dorang, but when I have someone I trust then everything is on! 😉

Part 1- A Famosa Waterpark


My first expectation memang I ok je *acah tapi bila sampai......
Excited ada, gemuruh ada. First masuk dah tak balance haha last mandi kolam bila pulak 😅 Memang time tu I takleh cover sah muka lantak situ janji I tak tenggelam. Yes abiy I gantung kuat2 dekat dia. How could he laughed at me!? 😩

Time naik yang duduk berempat tu the first thing I thought was "ah I wanna sit on abiy! no matter what.." but then terpaksalah pegang kuat2 jugak. Takda choice 😭 Sayang, jantung I memang dah gugur part jatuh dari atas tu.😭😭 I swear I won't go play that part anymore!

Then naik yang gelung2 tu.Hahahaha this part the best cs bila ingat je mesti muka sarah keluar dulu. I just can't lah 😂 This one I can't move on 😂😂😂 tertendang sarah hahaha bongoklah. Part lemaskan dia lagilah takleh handle! Hahahahah apahal eh kejam gila I pergi tenggelam kan pala otak dia sampai tercabut tudung HAHAHA😂😂😂😂 gosh! I'm so bad! I was panicked. Sian sarah mangsa keadaan 😂😂


Part 2- Fraser Hill


 

Moving to Fraser Hill at late hour so that makes we all arrived at night and the roads r kinda scary too. I kat belakang duk recite Surah. Any surah I hafal lenjan je baca. I pray everything is ok. Thank God it went well. Alhamdulillah 🙏

Bila masing2 dah barai nak cari hotel punya lah susah. Ended up we stay at Shahzan Inn, the one sarah & I thought was expensive sebab tengok trivago. But who knows right at last situ jugak tempat kami beradu. Alhamdulillah it went well also. Esoknya we decided to go for a waterfall. Takda luck bila pusing2 cari tak jumpa hm. So we continued our next destination...

Part 3- Genting Highlands

 

Ok this is the part where I langsung tak tahu. Alih2 dengar they said about Genting. I'm passenger so up to driver nak bawak kita ke mana ye dak 🙈 We go to Sky Avenue Mall and eat Hot & Rolls santai je. Banyak kali juga lah naik turun escalator pusing tempat sama haha.

Ada pula the ads on screen besar bapak tu. Bunga sakura 3D dia jatuh jatuh tuu. Besttttt dapat tengok depan mata sebab selalu tengok dekat story ig org je hikhik. Ada kereta kecik dekat slot pameran tapi lupa nak amik gambar! Comel je kereta tu idk the brand. Dah lupa whether it's a Volkswagen or some other brands. Nah I forgot

Actually I geram tengok sky cable dekat sini. Helok je gerak atas kepala kita, atas jalan. Nak je naik tauuuuu tapi tulah our budget and next plan nak gerak bukit tinggi before maghrib so ya, jalan jalan je dulu.


Part 4- Berjaya Hills Bukit Tinggi.

 

Ok this is actually the real place where we decided to go haha! Agak confuse between fraser's hills and bukit tinggi. Pusing pusing jalan cari bangunan lawa-lawa ala Perancis dekat Msia ni. Mula-mula salah masuk building then I macam nampak "Eh tinggi bangunan tu; bumbung dia macammm..." excited dengan abiy pun yeay pusing turun balik.

Alhamdulillah, kite masuk sana without paying anything. Maybe sebab dah malam kot. 💸 I enjoyed the view so sooooo much. Ada chance and rezeki lagi, I'd love to be here again.


Part 5- IOI Citymall PJ

Late movie at 23:30 Fast 8. It was awesome! I tak lelap time movie🙈 Mendongak lah sikit kepala bila seat depan ni. Dah tiket sold out, tinggal midnight. Lenjan jelah. Then driver kita baik hati bawak pusing keyyel. Hehe

Dah habis semua I terlelap kat seat belakang. Satu apa tak sedar. Dorang ada high speed pun I seriously tak sedar. Sampailah dah masuk area Ayer Keroh, Melaka baru I terjaga. Tengok semua dah terlelap. Kesian driver kita tahan mengantuk sorang2 😰

Whatever it is, I'm superbly happy and enjoyed everything with our short vacay. Alhamdulillah Allah permudahkan rancangan short getaway kita ni. Insha Allah ada rezeki, ada money kita terbang ke pulau ke pantai ke boleh? 🌊

-Love💖 

Comments

Popular Posts