(9)m💐

💑💕💑


Hi
Dear Muhammad Firdaus bin Uzail,

This is the appreciation post as to celebrate our 9th Anniversary. Which means we have been together for 274 days.

11 on every month. It's 11/10/2016 🎇

Sorry that I couldn't remember our first date was like what but I do remember baju kita pakai that day. You wore black kan kann, I pakai light purple shawl and flannel. Yes I ingat pun sebab we took plenty of photos. But for real lah I tak ingat we go where. Mahkota Parade for a movie I guess? 🎭

You pun dah lali dah tahap pelupa I macam mana. Haha you je ingat. And you once said.. “I remember every single thing about you..” Em ok ini memalukan sebab?? Sebabnya I punya banyak la buat hal. Takyah cakap lah. Ok first dekat uptown dp air freeze Mcd jatuh time nak minum weh taktahu lah anyone noticed it or not  (i rasa you tak perasan. Yes), tersandung dpn org ramai, lepastu sendawa bila2 masa je I nak, mascot boboiboy dekat Aeon tu 😂, cepat terkejut hm ni paling sakit jantung. Then tudung nenek hahaha. Apa lagi ha? Em time you nak acah tolak masuk river cruise. All of that are spontaneous! I'm not covering anything. Tak sempat beb.

Tapi dah 9 months ni, perangai dah tak reti malu segan apa dah haha cakap je. Takda cover dah perangai pun tunjuk yang tak senonoh habis keluar. You know me like what and I do know you like what. Sweet texts are common but having to read an honest texts saying how much you love me are precious. Highly appreciated

Ok honestly I tak kira pun kita date kali keberapa and berapa kali tengok wayang, brp kali dinner, lepak makan luar and yes balik johor ke kl sama sama itu semua I tak kira sebab em entah lah. Sebab I nak benda tu stay sampai final year. Kalau lah I kira berapa kali keluar date semua, lepu lah haha. Ada tu time kita nak balik johor, dia sanggup balik sekali. Aduh besarnya sayang awak eh sampai balik johor sorang nak ikut. Padahal dulu time semester 1, selalu je I balik sorang. Dekat Mc ulang alik panorama 😅

Yang I tahu, area melaka ni we've already go to too many places. You tahu mana I paling rasa happy sangat? Time baru-baru ni. Mood republic. Haha sebabnya satu I pergi dengan you. (Yes as always lah), Dua sebab I rasa macam haritu dapat kawal nafsu I nak beli barang2 make up, shawl ke blouse. Padahal harga sales. Hahaha yes!!! Kalau tak, jadilah macam dekat bazaar hang tuah time puasa tu. Shawl sampai 3 helai, lipstick lagi. Er tu tak campur barang online. Lens sampai 4 pasang beli. Harga semua jejak 130 pulak just for lens. Ya Allah, saka apa lah aku ada time tu menyesal gila ok.
Lagi satu, I suka time panjat pasir dekat klebang. Suka sangat!!! Abg cameraman hahahahaha  ðŸ˜ðŸ˜ðŸ˜ That's the first time we hold each other hands.

Eh I tak cerita lagi apa kita buat, tempat kita lepak. Ok kita lepak marina, cerita pasal apa I buat you tak suka haha. Vroom vroom dengan awak hahaha. Makan roti sardin cheese dekat tengkera sana. Sanggup bawak lalu jalan jauh. Pergi dp, mp aeon tu biasalah haha. Balik aeon jalan kaki sebab time tu tempat berbuka semua dah full. Lastly balik makan kuning 😅 Dari dp balik lalu river cruise lagi ya ampun tercabut kaki nasib masa tu heels elok lagi. Baru je tercabut kelmarin cis

Tapi I suka jugak time celebrate birthday awak tu. Hehe pergi makan cendol. Time tu sumpah awkward gila nak mati hahahaha I macam fuh keep calm. Tapi lama lama dah biasa sampai I lupa I gf orang eh. Berbual macam dah kenal lama sebab bila dengan you I rasa selesa sangat. 😙

Tak kesah lah berapa kali kita dah keluar ye. Yang penting we still stick to each other until now. Gaduh, salah faham it's normal. Tapi yang matang tu dia tahulah nak handle immature girl mcm kaka ni. Itulah daus. Haha

Firdaus Uzail,
Your full name will always be in my doa. Same as what I did to both of my parents. You have the special place in here, in my heart ❤ my doa.

May our relay last long biy🙈 Kalau lah you tak muncul or you tak show efforts nak try I kepe, I think mesti I single lagi sampai sekarang haha. Susah kaka ni. Susah nak percaya org nak terima org. Tapi daus kaka nak hahaha. Ok dah over limit nanti.

Firdaus, stay with me ok. 5-6 years to come kalau umur panjang mestilah I nak end up my status with you. Takda nya relay kalau nak main2 macam couple sekola rendah.

Anything you do, I doakan it's the best. Kalau in future you nak jadi ni ke itu ke, don't forget bawak kaka sekali tau ? Haha I love you so much biy 😘 Happy 274 days of Dawosss and Kaka ❤💕💌💍

Comments

Popular Posts